Recept

Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

Vit tonfisk med tapenadepotatissallad, en måltid med symfonier av smaker. Potatissalladen ackompanjeras med ingredienser som rädisor, körvel och tapenade där rivet citronskal strös över mot slutet. Pensla tonfisken med olivolja innan den steks hastigt. Detta serveras sedan ihop med sallad och ägg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2015.

Ingredienser

Potatissallad

  • 900 g potatis (gärna cherie)
  • 125 g rädisor
  • 150 g sockerärtor
  • 1 rödlök
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 dl tapenade
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 3 ägg

Till servering

  • 65 g mâchesallad

Tonfisk

  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 1 tsk olivolja

Näringsvärde per portion

Energi: 1969 kj / 468 kcal
Protein:44 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 11 g
Salt: 1,49 g

Gör så här

  1. Lägg ner äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem kalla, skala och dela dem.
  2. Potatissallad: Koka potatisen till potatissalladen.
  3. Ansa och dela rädisorna och strimla sockerärterna. Skala och skiva löken tunt.  Hacka körveln grovt.
  4. Blanda den nykokta potatisen med rädisor, sockerärter, lök, körvel och tapenade. Krydda med salt och peppar. Skölj citronen och riv skalet över salladen.
  5. Tonfisk: Pensla tonfisken med olivoljan. Grilla eller stek den ca 1/2 minut på varje sida, krydda med salt och peppar. 
  6. Till servering: Servera tonfisken med potatissalladen, ägg och grönsallad.

För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Rosta potatisen med vitlök och timjan och blanda sedan med grönsaker, körvel och tapenade.