Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
0
Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

Vit tonfisk med tapenadepotatissallad, en måltid med symfonier av smaker. Potatissalladen ackompanjeras med ingredienser som rädisor, körvel och tapenade där rivet citronskal strös över mot slutet. Pensla tonfisken med olivolja innan den steks hastigt. Detta serveras sedan ihop med sallad och ägg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Vit tonfisk med tapenadepotatissallad

Ingredienser

4 portioner
3   ägg

Potatissallad

900 g  potatis (gärna cherie)
125 g  rädisor
150 g  sockerärtor
1   rödlök
1/2   kruka körvel
1 dl  tapenade
salt och peppar
1   citron

Tonfisk

2   förp vit tonfisk (à 280 g)
1 tsk  olivolja

Till servering

65 g  mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Rosta potatisen med vitlök och timjan och blanda sedan med grönsaker, körvel och tapenade.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1969 KJ / 468 kCal
Fett11 g
Salt1.49 g
Kolhydrater44 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lätthalstrad tonfisk med tapenadepotatissallad
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskägg
Betyg 2.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfiskpasta med broccoli och tomat
Betyg 4.3 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad tonfisk
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tapenadesnittar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga