Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 timjankvistar
  • 1 dl olivolja
  • ca 800 g rotselleri
  • salt och peppar

Griljering

  • 1/2 kruka persilja
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 msk senap

Näringsvärde per portion

Energi: 665 kj / 159 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 12 g
Salt: 0,4 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Skala och finhacka löken. Koka den med vinet och timjankvistarna tills hälften av vinet återstår. Rör ner olivoljan i vinet.
  3. Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster. 
  4. Baka rotsellerin i mitten av ugnen ca 45 minuter. Häll över lökoljan och fortsätt att baka rotsellerin ytterligare ca 45 minuter. Ös då och då.
  5. Griljering: Mixa persilja och ströbröd till ett smul.
  6. Pensla senapen på sellerin och strö över persiljesmulet.
  7. Höj ugnstemperaturen till 225°C.
  8. Griljera sellerin mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölk).

Kommentarer

Julia Strandin Anmäl

Jag gjorde denna dagen innan och använde en liten rotselleri, var ganska lätt att göra och den smakade bra dagen efter också =D Känns som om den funkar bra även när det inte är jul =)

Mats Lindberg Anmäl

Varför inte ha rubriken "Senapsgriljerad ugnsbakad rotselleri" på receptet? Skinka är det ju inte!

Bo sören thomas Almér Anmäl

Låter kanon

Lägg till en egen kommentar.