Hoppa till sidans innehåll

Recept

Vattenmelon-gazpacho

Svalkande förrättssoppa med vattenmelon i stället för gurka som med fördel serveras i genomskinliga glas för den fina färgens skull. Tomat, paprika och chili ingår också.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012.

Ingredienser

ca 1 l
  • 1 liten vattenmelon (gärna kärnfri, à ca 2 kg)
  • 3 tomater
  • 1 stor röd paprika
  • 1 stor röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 salladslökar
  • 1/2 kruka basilika (gärna thaibasilika, grovhackad)
  • 1/2 kruka koriander (grovhackad)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela och skär bort skalet från melonen. Pilla bort ev kärnor. Skär fruktköttet i bitar, men spara några skivor till garnering.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skär salladslöken i mindre bitar.
  3. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kyl soppan ordentligt. Servera gärna i glas och garnera med en melonskiva.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.