Varm sallad med matvete, rostad broccoli, rödlök och avokadokräm
Varm sallad med matvete, broccoli, rödlök och avokadokräm som sås är en matig sallad att servera till lax eller kyckling. Salladen blir smakrik då broccolin rostas och blandas med späd mangold och knapriga solrosfrön.
Ingredienser
4 portioner
Sallad
500 g broccoli
2 medelstora rödlökar
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 msk fänkålsfrön
4 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl solroskärnor
1 kruka körvel
250 g körsbärstomater
65 g röda mangoldskott
Avokadokräm
1 avokado
1 citron
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl gräddfil
salt och peppar
Till servering
lax eller kyckling
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt alternativt iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Servera matvetesalladen med lax eller kyckling och avokadokräm.Näringsvärdet är beräknat per portion med lax.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot havre-, soja- eller risbaserad yoghurtprodukt alternativt iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Servera matvetesalladen med lax eller kyckling och avokadokräm.Näringsvärdet är beräknat per portion med lax.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3658 KJ / 876 kCal
Fett48 g
Salt3.33 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer