Recept

Torsk med squash och tomater

Lättlagad och värmande torskgryta med grönsaker och oliver. Squash, tomater, lök och vitlök kompletterar torsken utmärkt. Till denna välsmakande fiskrätt serveras jasminris, tomater och en bit bröd.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst torskfilé
  • 1/2 citron
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 pkt krossade tomater (à 500 g)
  • 20 oliver

Till servering

  • jasminris
  • tomater
  • ev bröd

Näringsvärde per portion

Energi: 2460 kj / 582 kcal
Fett: 5 g

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär ev. fisken i portionsbitar.
  2. Pressa saften ur citronen. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och skiva lök och vitlök.
  3. Lägg squash, lök, vitlök och fisk i en låg vid panna. Krydda med salt och peppar, tillsätt citronsaft och krossade tomater.
  4. Till servering: Koka ca 5 minuter under lock. Lägg på oliver. Servera med jasminris, tomater och bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut squash mot paprika.