Hoppa till sidans innehåll

Recept

Thaigryta med kyckling, ananas och mynta

En underbar, mustig thaigryta med kyckling, ananas och mynta som går snabbt att tillreda. Låt alla ingredienser puttra ihop innan du serverar grytan, beströdd med hackad, färsk mynta, och nykokt jasminris.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 - 3 tsk röd curry
  • 1/2 burk konserverad ananas i bitar (à 567 g)
  • 400 ml lättkokosmjölk
  • 1 dl ananasspad
  • 3 limeblad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 150 g sugarsnaps färska eller frysta
  • 2 msk hackad färsk mynta

Näringsvärde per portion

Energi: 2153 kj / 515 kcal

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut.
  3. Låt ananasen rinna av men spara spadet. Tillsätt ananas, kokosmjölk, ananasspad, limeblad och hönsbuljong. Låt det koka sakta i 7-8 minuter.
  4. Tillsätt purjolök och sugarsnaps och låt det koka i 2-3 minuter. Strö över hackad mynta.
  5. Servera thaigrytan med jasminris och isbergssallad.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på röd curry och hönsbuljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein.