Stekta spättafiléer med gurksallad
En god och enkel fiskrätt. Stek spättafiléer så att de blir härligt brynta och servera sedan filéerna tillsammans med en fräsch och härlig gurksallad. Spättan smakar dessutom extra gott om du har med lite potatis vid sidan av!
Ingredienser
4 portioner
10 - 1 kg färskpotatisar
1 gurka
1 knippe rädisor
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
600 g spättafiléer
1 1/2 msk flytande margarin
För alla
Byt ut gräddfilen mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Salladen är också god att servera till grillad fisk t ex laxkotletter. Smaksätt den då gärna med färskriven pepparrot.
Gröna tipset: Servera grönsaksbiffar till den som vill äta grönt tillsammans med salladen och potatisen.
Gröna tipset: Servera grönsaksbiffar till den som vill äta grönt tillsammans med salladen och potatisen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2304 KJ / 551 kCal
Fett14 g
Kommentarer