Hoppa till sidans innehåll

Recept

Stekt ananas med mynta och kokos

Fruktdesserter är både fräscht och gott: här har vi en exotisk variant med rostad kokos, stekt ananas, lime och mynta. Den som vill kan smaksätta med lite mörk rom.

Ingredienser

  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 ananas
  • 3 msk smör (3 msk motsvarar 45 g)
  • 3 msk råsocker
  • 1 msk färskpressad limesaft (1 msk limesaft motsvarar saft från 1 lime)
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 l vaniljglass

Näringsvärde per portion

Energi: 2090 kj / 498 kcal
Protein:4 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 26 g
Salt: 0,4 g

Gör så här

  1. Rosta kokosen i en het stekpanna tills den får lite färg.
  2. Skala ananasen och skär den i klyftor. Skär bort den hårda stocken i mitten. Skär klyftorna i ca 3 cm stora bitar.
  3. Stek ananasen i smöret i en stekpanna. Strö på sockret och låt det smälta. Pressa limen, rör ner limesaften och dra pannan åt sidan.
  4. Plocka myntabladen.
  5. Servera ananasen med kokos, mynta och glass.

Tips

Smaksätt ev med mörk rom.