Recept

Sockersaltad torsk med avokadokräm

En spännande smakkombination av smarrig avokadokräm och sockersaltad torskfilé! Sockersaltad torsk med avokadokräm är en magnifik fiskrätt med sprudlande färger, som serveras tillsammans med fräsch sallad av sockerärter, dill, potatis och rödlöksvinägrett. En riktig fempoängare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 900 g färskpotatis
  • 1 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar

Rödlöksvinägrett

  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 150 g sockerärtor
  • 1 romansallad
  • 1/2 kruka dill

Näringsvärde per portion

Energi: 1972 kj / 470 kcal
Protein:35 g
Kolhydrater: 48 g
Fett: 13 g
Salt: 1,3 g

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Blanda salt och socker, gnid kryddblandningen på fisken. Lägg den i en ugnssäker form.
  4. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Mosa den tillsammans med gräddfilen och krydda med salt och peppar.
  6. Rödlöksvinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger i en kastrull och koka upp med lock. Ta bort kastrullen från spisen och rör ner olja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Sätt in fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 1 minut. Häll av i durkslag och spola dem kalla.
  9. Skär romansalladen grovt. Skölj den och låt den rinna av ordentligt. Hacka dillen.
  10. Blanda salladen, sockerärter, dill och potatis i en skål. Skeda över rödlöksvinägretten. Servera salladen till fisken och avokadokrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: Servera ingredienserna separat för barn som inte tycker om att blanda.