Hoppa till sidans innehåll

Recept

Smoothie med mango, apelsin och solroskärnor

Fräsch smoothie med fryst mango, färskpressad apelsinjuice, fryst avokado och en handfull solrosfrön. Avokadon ger mättnad som varar länge. Mixa allt och avsluta med några frysta hallon som isbitar.

Ingredienser

  • 1 l filmjölk (gärna A-fil)
  • 250 g fryst mango
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl fryst, tärnad avokado
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk solrosfrön

Till servering

  • 1 dl frysta hallon

Näringsvärde per portion

Energi: 875 kj / 209 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 8 g
Salt: 0,7 g

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienserna i en blender.
  2. Till servering: Servera i glas och blanda gärna i några frysta hallon som isbitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, ris- eller sojabaserad filersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer