Recept

Sangria rosé

Blanda en frisk vackert rosa alkoholfri bål. Här låter vi tärnad melon i olika färger och lime i skivor marinera i tranbärsdryck. När det väl är drinkdags tillsätts en flaska mousserande rosévin utan alkohol.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013.

Ingredienser

  • 600 g honungs-, galia- eller vattenmelon
  • 2 lime
  • 5 dl tranbärsjuice eller dryck
  • 750 ml alkoholfritt mousserande rosévin (750 ml motsvarar 1 flaska)

Näringsvärde per portion

Energi: 496 kj / 119 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 0,1 g
Salt: 0,04 g

Gör så här

  1. Skala och skär melonen i tärningar. Skär limen i skivor.
  2. Lägg melon och lime i en karaff. Häll på tranbärsdryck.
  3. Låt dra minst 1 timme, gärna över natten, övertäckt i kyl.
  4. Vid servering, fyll på med mousserande alkoholfritt rosévin.