Recept

Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp

En imponerande middagsmåltid som fungerar perfekt till vardag eller fest! De läckra rotfrukterna rostas i ugn och serveras med vitlöksdoftande kycklingfiléer, krispig romansallad och svalkande dipp, med smak av dragon och senap. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014.

Ingredienser

Rotfrukter

  • 2 rödlökar
  • 3 palsternackor
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Dragondipp

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk senap

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor

Sallad

  • 1 romansallad

Näringsvärde per portion

Energi: 2288 kj / 546 kcal
Protein:39 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 13 g
Salt: 1,3 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Rotfrukter: Skala löken och palsternackorna. Skiva lök och potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Skär palsternackan i klyftor. Blanda rotfrukterna med oljan och timjan i en bunke. Salta och peppra.
  3. Ta ut plåten och häll på rotfrukterna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Dragondipp: Blanda matyoghurt, dragon och senap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Kyckling: Dela kycklingfiléerna i tre bitar på längden. Stek dem runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra.
  6. Sallad: Ansa salladen och plocka bladen.
  7. Servera kycklingen med rotfrukter, dragondipp och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Kommentarer

Redaktionen Anmäl

Hej Harald! Tack för dina synpunkter! Vi tar dem vidare.

Harald Anmäl

Jag tycker er hemsida är hopplöst slamsig. Det enda jag vill kolla är mitt saldo. Det gömmer ni så mycket som möjligt. Skit!

Lägg till en egen kommentar.