Rostad majs- och sötpotatissoppa
Genom att först rosta majs, sötpotatis, lök och vitlök i ugnen får soppan en fylligare smak. Toppa majs- och sötpotatissoppan med knapriga frön, mer majs och färsk koriander. Just goda toppings med olika konsistens är något som alla släta soppor vinner på!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
350 g sötpotatis
450 g frysta majskorn
1 tsk malen koriander
2 msk rapsolja
1 röd chili
1 kruka koriander
1 l vatten
salt och svartpeppar
Till servering
rostade pumpakärnor och sesamfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1697 KJ / 402 kCal
Fett20 g
Salt1.84 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Johanna - matlagningsgrädde. Har gjort soppan närmare tio gånger & gör så varje gång.
Cecilia
2020-12-12Cecilia: Vilken typ av grädde? Matlagningsgrädde eller Vispgrädde?
Johanna
2018-03-26Godaste soppan jag gjort på länge! Bytte ut hälften av vattnet mot grädde och pumpafröna mot solrosfrön.
Cecilia
2017-07-29