Hoppa till sidans innehåll

Recept

Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

Skiva rå broccoli och blomkål tunt och lägg dem på ett fat. På det placerar du en rosépepparmarinerad kyckling. Ringla sen över en örtdressing av apelsin, gräslök och väldoftande körvel. Avsluta med kronan på verket: kronärtskockskräm.

Ingredienser

8 bufféportioner

Kyckling

  • 2 tsk rosépeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk olivolja

Dressing

  • 1/2 kruka körvel
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar

Sallad

  • 250 g broccoli
  • 250 g blomkål
  • 1 silverlök

Kronärtskockscrème

  • 1 burk kronärtskockscrème (à 130 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche

Till servering

  • röd mangold

Näringsvärde per portion

Energi: 816 kj / 195 kcal
Protein:18 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 11 g
Salt: 0,6 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 ˚C.
  2. Kyckling: Stöt rosépepparen i en mortel och blanda med salt och peppar. Massera in kryddorna på kycklingfiléerna. Bryn dem i olivoljan i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C.  
  3. Dressing: Hacka örterna och pressa apelsinen. Blanda örterna med apelsinsaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sallad: Ansa och skiva broccolin och blomkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Lägg grönsakerna på ett fat.
  5. Kyckling: Låt kycklingen svalna och skär den sedan i skivor. Lägg kycklingen på grönsakerna och ringla över dressingen. 
  6. Crème: Blanda kronärtskockskrämen lite i taget med crème fraichen och smaksätt med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera kycklingen med kronärtskockskrämen och blomkåls- och broccolisalladen toppad med mangolden.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).