Hoppa till sidans innehåll

Recept

Rökt lax och gurk- och avokadosallad med curry

Små laxtilltugg är alltid populärt som mingelmat eller som förrätt. Rökt lax och gurk- och avokadosallad med curry är en snabb och enkel variant med sting.

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 1 röd chilipeppar
  • skal och saft från 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • salt och peppar

Till servering

  • rökt lax i skivor
  • knäckesticks

Näringsvärde per portion

Energi: 582 kj / 139 kcal
Protein:4,9 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 7,8 g
Salt: 0,7 g

Gör så här

  1. Skala och tärna gurkan. Dela, kärna ur och tärna avokadon. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda citronskal och -saft med olivolja och curry i en bunke. Vänd ner grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Servera salladen med rökt lax på knäckesticks.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på knäckesticksen. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria knäckesticks.

Kommentarer

Lägg till en egen kommentar.