Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Räksallad med citronmarinerad fänkål

Fräsch, frisk och somrig är den här räk-, fänkåls- och matvetesalladen med smak av citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012.

Ingredienser

  • 4 minibaguetter vitlök
  • 1 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 fänkål
  • 3/4 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 dl matvete
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 400 g skalade räkor
  • 65 g mangoldskott

Näringsvärde per portion

Energi: 2383 kj / 571 kcal
Protein:33 g
Kolhydrater: 64,4 g
Fett: 17,1 g

Gör så här

  1. Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj citronen. Finriv skalet och pressa ur saften. Skär dillen grovt. Skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med osthyvel. Blanda citronskal, citronsaft och dill med fänkål och rapsolja. Krydda med svartpeppar.
  3. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala och dela gurkan på längden. Kärna ur och skiva den. Skala och skiva löken tunt.
  5. Blanda räkor med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera salladen med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på vitlöksbrödet. Kan innehålla laktos och/eller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ur matvetet till exempelvis quinoa.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer