Recept

Pocherat ägg på aubergine

Här toppas stekta aubergineskivor med ett pocherat ägg. Avsluta med att ringla över citron- och körveldressing och garnera med rädisor. Gott och grönt!

Ingredienser

8 bufféportioner

Dressing

  • 1/2 citron
  • 1 kruka körvel
  • 3 msk kronärtskockscrème
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Aubergine

  • 1 aubergine
  • 2 msk olivolja

Ägg

  • 3 l vatten
  • 3 msk ättiksprit
  • 8 ägg

Till servering

  • rädisor
  • 65 g ruccola
  • körvel

Näringsvärde per portion

Energi: 703 kj / 168 kcal
Protein:9 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 13 g
Salt: 0,2 g

Gör så här

  1. Dressing: Skölj citronen och riv skalet. Mixa hälften av körveln tillsammans med kronärtskockscrème, citronskal och crème fraiche till en slät dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Aubergine: Skär auberginen i skivor, ca 1 1/2 cm tjocka. Salta skivorna på båda sidor och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
  3. Torka av auberginen och stek dem i olivoljan i en stekpanna till en gyllenbrun färg på båda sidor.
  4. Ägg: Koka upp vattnet med ättiksspriten.
  5. Knäck ett ägg i sänder i en kopp och låt dem försiktigt glida ner i vattnet ett och ett med en hålslev under, koka sakta 3-4 minuter. Lyft upp äggen i en bunke med kallt vatten. Lägg äggen på hushållspapper för att rinna av.
  6. Till servering: Ansa och skiva rädisorna mycket tunt. Lägg dem i isvatten.
  7. Låt rädisorna rinna av. Fördela ruccolan på ett uppläggningsfat, lägg på aubergineskivorna och peppra. Lägg ett ägg på varje aubergineskiva och ringla över dressingen. Garnera med rädisor och resten av körveln.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).