Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
2
Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt

Att marinera råa grönsaker är ett enkelt sätt att tillsätta mer smak och samtidigt bevara alla vitaminer. Låt torsken sjuda i fiskbuljong med ingefära och servera tillsammans med chiliyoghurt och grönsakerna.

Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1   blomkål
1   gul paprika
150 g  salladsärtor
3   morötter
250 g  frysta sojabönor
1/2 dl  japansk soja
1 msk  rapsolja
2 tsk  sesamolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  sesamfrö

Chiliyoghurt

1   röd chili
2 dl  turkisk yoghurt (10 %)
salt

Torsk

2 msk  riven färsk ingefära
1/2 l  fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl  japansk soja
600 g  torskfilé

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Receptet har uppdaterats mars 2021.

Gör så här

Tips

Strö gärna över grovhackad koriander.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Grönsakerna godast!

Carina

2022-06-18

Har inte lagat ännu. Undrar var morotspastan ska vara.

Kristina

2021-03-07

Hej Kristina! Vi har nu uppdaterat receptet med morötter och hur man skalar dem i remsor istället för morotspasta. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-03-15

Näringsvärde per portion

Energi1654 KJ / 395 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pocherad torsk med primörer och kapris
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk i paprikasås
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherad torskfilé med ägg, ansjovis och gräslök
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med fänkål och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med saffran
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga