Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Morots- och halloumibiffar

Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016.

Ingredienser

8 st
  • 250 g morötter
  • 1 halloumiost (à 200 g)
  • 2 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • olja

Tillbehör

  • bulgur
  • sallad
  • hummus

Näringsvärde per portion

Energi: 569 kj / 136 kcal
Protein:7,4 g
Kolhydrater: 6,0 g
Fett: 9,0 g
Salt: 1,18 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på ett rivjärn.
  3. Blanda morötter, halloumi, ägg, ströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka eventuellt av med salt.
  4. Forma till 8 biffar (för 8 st) med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
  6. Tillbehör: Servera gärna med bulgur, sallad och hummus.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.

Näringsvärdet är beräknat per biff.