Hoppa till sidans innehåll

Recept

Masalaklubbor med blomkålsris

Indisk hetta bjuder denna färgstarka vardagsrätt på. Med garam masala får du den rätta smaken på kycklingklubborna som serveras tillsammans med ett snabblagat blomkålsris. Lime, spenat och pistaschnötter ger riset en orientalisk twist som garanterat väcker smaklökarna till liv.

Ingredienser

Kyckling

  • 900 g kycklingklubbor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk garam masala
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Blomkålsris

  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl grovhackade pistagenötter
  • 65 g babyspenat
  • 1 lime
  • salt och peppar

Till servering

  • matyoghurt

Näringsvärde per portion

Energi: 2841 kj / 676 kcal
Protein:46 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 48 g
Salt: 4,13 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form. Massera in olivolja och kryddor på klubborna. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 82°C, ca 25 minuter.
  3. Blomkålsris: Ansa blomkålen och kör den i matberedare till ett risliknande smul.
  4. Hetta upp en stor stekpanna med olivoljan, stek blomkålen ca 4 minuter. Strö över pistaschnötterna och vänd ner spenaten. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  5. Till servering: Servera kycklingen med blomkålsris, matyoghurt och lime.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.