Hoppa till sidans innehåll

Recept

Mango med kvarg och kokostopping

Vem älskar inte mango? Den söta frukten som innehåller både vitaminer och fibrer blir ett smarrigt mellanmål tillsammans med syrlig kvarg. Toppa med lite lönnsirap, kokoschips och rostade pumpakärnor för extra krisp och smak.

Ingredienser

  • 1 hel mango
  • 2 dl kvarg (0,2 %)
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1/2 dl kokoschips

Näringsvärde per portion

Energi: 642 kj / 151 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 6 g
Salt: 0,06 g

Gör så här

  1. Skala och skär mangon i mindre bitar, lägg dem i skålar eller glas.
  2. Klicka på kvargen och ringla över lönnsirapen.
  3. Rosta pumpakärnorna i torr panna, låt svalna.
  4. Strö över pumpakärnor och kokoschips.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.