Hoppa till sidans innehåll

Recept

Linscurry i kokosmjölk

Ikväll äter vi en härlig linscurry gjord på kokosmjölk! Grönsaker som lök och morot gör linserna sällskap i grytan, och allt smaksätts med den färgstarka curryn! Servera ihop med krispig paprika. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2019.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl okokta röda linser

Att ha hemma

  • 4 port ris
  • 2 tsk olja
  • 1/2 msk curry
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 2358 kj / 564 kcal
Protein:12 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 28 g
Salt: 2,8 g

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i skivor. Skär morötterna i skivor. Dela, kärna ut och skär paprikorna i bitar.
  3. Fräs lök och morötter i oljan i en kastrull. Rör i curryn och låt fräsa ytterligare 1 minut. Rör sedan i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning och linser. Sjud under lock i 10 minuter, eller tills linserna är mjuka.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera curryn med ris och paprika.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Fräs paprikan med löken och morötterna.

Kommentarer

Samielle Anmäl

Väldigt enkel gryta! Kan med fördel modifieras för mer smak, exempelvis vitlök, chili, ingefära och spenat!

Elin Anmäl

Ingen favorit, varken linser eller kokosmjölken är något jag vanligtvis använder.

Rita maria Anmäl

det var riktig gott.

Lägg till en egen kommentar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer