Recept

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry

Lime- och ingefärsbakad torsk med grönsaker i röd curry är en exotisk rätt som är riktigt mumsig till middag. Curry, lime och ingefära gör torsken fängslande god.

Ingredienser

  • 2 msk riven ingefära
  • 1 lime
  • 600 g torskfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar

Näringsvärde per portion

Energi: 2701 kj / 646 kcal
Protein:39 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 27 g
Salt: 3,75 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda ingefära och saften från hälften av limen.
  3. Skär torsken i 4 lika stora portioner (för 4 port). Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  4. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker, kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt, peppar och saften från resten av limen.
  5. Servera torsken med grönsakscurryn och ris.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på röd currypasta och buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten).