Laxtårta med ärtkräm
Tjusig smörgåstårta med kallrökt lax och kvarg. Godast samma dag och enklast att skära upp med en riktigt vass kniv som spolas i varmvatten. Den lena ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
8 portioner
ca 800 g kallrökt lax i skivor
500 g frysta gröna ärtor
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk pepparrot på tub
500 g kvarg (10 %)
1 kavring i skivor (ca 500 g)
2 tsk salt
1 krm peppar
ärtskott
dill
rädisor
För alla
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mörkt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd laktosfritt färskostalternativ, t ex kvarg från Valio.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör så här
Tips
Ät den helst samma dag och ha en vass kniv till hands när det är dags att skära upp den. Enkel att ta med till midsommarstången.
Den pigga ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.
Den pigga ärtkrämen kan även göras med motsvarande mängd avokado.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev bjuden på denna goda tårta av min svägerska. Då var ärtkrämen i ett lager utbytt mot avokado. Jätte-god både dag ett och två! Gillar man smörgåstårtor tycker man alldeles säkert om denna! :-)
Jenny
2012-07-01Hej Pia: Kanske prova broccoli, men då med lite kåligare smak? Tror ändå avokado är det bästa efter ärter.
Redaktionen
2012-06-26Ärtkrämen kändes för söt. Gott med lax och pepparrot. Vacker tårta. Vad kan ärtkrämen bytas ut mot annat än avokado?
Pia
2012-06-25