Hoppa till sidans innehåll

Recept

Laxkuber i citron och myntamarinad, vattenmelon och pinjenötter

En fräsch sallad med laxkuber, pinjenötter och melon. Perfekt till brunchen eller som en lättare måltid. Om du vill göra rätten lite matigare, servera ihop med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl pinjenötter
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • ca 200 g laxrygg gärna finest
  • salt och svartpeppar
  • ca 500 g vattenmelon
  • 1 gurka
  • 65 g ruccola

Till servering

  • bröd

Näringsvärde per portion

Energi: 1750 kj / 418 kcal
Protein:15,1 g
Kolhydrater: 24,4 g
Fett: 29,0 g
Salt: 0,4 g

Gör så här

  1. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa saften ur halva citronen. Plocka och strimla myntabladen. Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.
  2. Blanda citronskal och -saft, mynta, chiliflakes, olivolja och honung.
  3. Skär laxen i tärningar. Marinera dem i citron- och myntamarinaden, krydda med salt och peppar. Låt laxen marinera ca 20 minuter.
  4. Skala och kärna ur melon och gurka och skär dem i tärningar. Lägg melon- och gurktärningarna på ett fat, fördela laxen runt om. Garnera med ruccola och strö på pinjenötter.
  5. Till servering: Servera laxsalladen med bröd.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.

Kommentarer

Lägg till en egen kommentar.