Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris

Välsmakande fågelrätt med fullkornsris och tomatsallad. Låt kycklingen sjuda tillsammans med broccoli i vatten och färskost för krämig smak. Kryddas efter smak och garneras med örter.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (à ca 120 g)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 125 g färskost (max 12%)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 300 g djupfryst broccoli

Garnering

  • färska örter

Till servering

  • fullkornsris
  • tomatsallad med coctailkapris

Näringsvärde per portion

Energi: 4330 kj / 1035 kcal
Fett: 17.7 g

Gör så här

  1. Tina kycklingfiléerna enligt påsens anvisning
  2. Stek kycklingfiléerna i oljan 12 - 15 minuter, vänd efter halva tiden. Krydda med salt och peppar.
  3. Ta upp kycklingfiléerna och håll dem varma. Blanda färskost och vatten under vispning i stekpannan. Låt det koka upp. Lägg i broccolin och kycklingfiléerna och låt det sjuda i såsen några minuter.
  4. Garnera med färska örter. Servera med fullkornsris och tomatsallad

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: Byt ut färskosten mot laktosfri crème fraiche (alt låglaktos crème fraiche).