Kyckling och rostade rotfrukter
Läckra rostade rotfrukter, med smak av spiskummin och persilja, serveras med ugnstekt kycklingklubba och sötsyrlig gräddfil, smaksatt med sweet chilisås. Kyckling och rostade rotfrukter är ett recept som är enkelt att tillaga och tilltalar både syn och smaklökar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013
Ingredienser
4 portioner
3 morötter
2 palsternackor
600 g potatis
1 1/2 msk olja
salt och peppar
1 tsk spiskummin
4 kycklingklubbor
1/2 dl sweet chilisås
1/2 kruka persilja
1 dl gräddfil
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2046 KJ / 488 kCal
Fett18 g
Salt1.7 g
Kolhydrater46 g
Protein32 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott
Zaynab
2021-05-16Super gott! Tack för recept!
Valentina
2019-06-20