Kyckling i kormasås med ris
Recept på en utsökt kycklingrätt med wokgrönsaker inspirerad av det indiska köket. Kycklingen i kormasås tillagas snabbt och enkelt och uppskattas av hela familjen. Servera basmatiris till maten.
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
4 kycklingfiléer
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 500 g)
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk korma cookinsauce (indisk sås à 350 g)
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1 dl vatten
1 dl riven ost (max 17% fett)
För alla
Läs noga ingredienserna i kormasåsen. Kan ersättas med kokosmjölk smaksatt med mald koriander, gurkmeja och spiskummin.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör så här
Tips
För rundare smak på såsen kan vattnet bytas ut mot grädde.
Grönt tips: Ersätt kycklingfiléerna mot 2 burkar (à 400 g) kokta röda bönor (för 4 port).
Grönt tips: Ersätt kycklingfiléerna mot 2 burkar (à 400 g) kokta röda bönor (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2287 KJ / 543 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Riktigt gott och det lär bli en favorit och det gick snabbt att göra är ett plus
Anette
2023-03-13Fantastiskt goda smaker tillsammans. Favorit.
Per
2022-10-01Det här har blivit en riktig favoriträtt hemma hos oss. Gör snabba naan-bröd till som vi doppar i honung.
Laila
2007-10-15