Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl risoni
  • 250 g gröna ärter
  • 1/2 dl mascarpone
  • 1/2 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Spenatsallad

  • 1 msk citronsaft
  • skal från 1 hel citron
  • 1/2 msk olivolja
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka färsk mynta

Till servering

  • fisk, kyckling eller grillade grönsaker

Näringsvärde per portion

Energi: 1123 kj / 267 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 7 g
Salt: 0,05 g

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med sista minuten. Häll av i durkslag.
  2. Värm mascarpone och vatten i kastrullen. Blanda risoni och ärtor med mascarponen och krydda med salt och peppar.
  3. Spenatsallad: Blanda saft och rivet skal från citronen med olivoljan och krydda med salt och peppar. Blanda dressingen med spenat och myntablad.
  4. Till servering: Servera risoni med spenatsallad och valfria tillbehör.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta eller ris.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjökproteinfri: byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta eller ris.

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslagen.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer