Recept

Krämig pasta med kyckling och grönt

Krämig pasta med kyckling och grönt - en snabblagad pastarätt med sockerärtor och purjolök till den stekta kycklingen. Kycklingfiléerna smaksätter du med lite grillkrydda, vitlök och rosmarin innan de vänds ner i pastan och toppas med parmesanost.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 300 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök à 125 g
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk grillkrydda
  • olja
  • 2 msk färsk rosmarin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 påse babyspenat (70 g)
  • svartpeppar
  • ev lite hyvlad parmesanost

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingfilé i strimlor. Skala och skär vitlöksklyftor i skivor. Skala och strimla lök och purjolök. Strimla sockerärter.
  3. Blanda kycklingen med grillkrydda. Stek i olja i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och färsk rosmarin, fräs ytterligare någon minut tills kycklingen är klar. Ta upp och lägg på tallrik.
  4. Häll olja i stekpannan och fräs det strimlade 2-3 minuter.
  5. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt crème fraiche och värm försiktigt.
  6. Blanda i grönsaksfräset, kycklingen och babyspenat. Krydda med svartpeppar. Garnera ev med lite hyvlad parmesan. 

För alla

Kontrollera innehållet i grillkryddan.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfrittalternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.