Hoppa till sidans innehåll

Recept

Italiensk blomkålspizza

Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016.

Ingredienser

2 st små pizzor

Pizzabotten

  • 200 g blomkål
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl riven mozzarella
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg

Topping

  • 1 dl tomatsås
  • 3 - 4 avrunna kronärtskockshjärtan
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 4 skivor lufttorkad skinka

Till servering

  • ruccola

Näringsvärde per portion

Energi: 1785 kj / 518 kcal
Protein:36 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 33 g
Salt: 4 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. 
  3. Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
  4. Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
  5. Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka.
  6. Grädda ytterligare ca 5 minuter. 
  7. Till servering: Toppa gärna pizzan med ruccola.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein och ägg.  

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer