Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Indisk gryta med blomkål

Indisk gryta med blomkål, potatis och morötter är en eterisk grönsaksgryta som gärna serveras med basmatiris, yoghurt och mango chutney. Den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (à 700 g)
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1/2 - 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • salt
  • 1 lime
  • 1 tsk socker
  • 3 msk bruna senapsfrön

Serveringsförslag

  • ris
  • kyckling eller fisk
  • yoghurt
  • mango chutney

Näringsvärde per portion

Energi: 995 kj / 238 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 8 g
Salt: 3 g

Gör så här

  1. Skär blomkålen i små buketter. Ansa purjolöken, skala morötter och potatis och skär allt i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och hacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs garam masala och gurkmeja i oljan på svag värme någon minut. Tillsätt grönsakerna, buljong och ingefära. Koka sakta under lock 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  3. Smaksätt med salt, pressad limesaft och socker.
  4. Rosta senapsfröna i en torr stekpanna, strö dem över grytan.
  5. Serveringsförslag: Servera grönsaksgrytan med basmatiris, yoghurt, mango chutney, den passar också bra tillsammans med kyckling eller fisk.

Näringsberäkningen är exkl. serveringsförslag.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Tips

CO2 0,2

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer