Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Het linsgryta med kumminstekt vegetarisk pytt och honungskvarg

Linser är det vegetariska kökets mest pålitliga basvara. Lätt att laga, lätt att variera. Toppen i grytan och gärna med ett matigt tillbehör som kumminstekt pytt.

Ingredienser

Linsgryta

  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 1 gul paprika
  • 3 själkar selleristjälkar
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl röda linser
  • 1 msk garam masala
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • salt
  • 500 g vegetarisk pytt
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm hel kummin

Honungskvarg

  • 250 g kvarg (10%)
  • 1 msk honung

Näringsvärde per portion

Energi: 1683 kj / 402 kcal
Protein:15 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 14 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Gryta: Skala och hacka löken. Skiva chilin tunt. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Ansa och tärna sellerin.
  2. Fräs grönsakerna i olivoljan i en gryta eller kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt linser och garam masala och fräs ytterligare 1 minut under omrörning. Tillsätt buljong, tomatkross och vinäger och låt sjuda ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
  3. Häll kikärtorna i en sil, skölj noga i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt dem i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt.
  4. Stek pytten i olivoljan i en stekpanna på medelvärme tillsammans med kumminen tills den är mjuk. Smaka av med salt.
  5. Kvarg: Rör ihop kvarg och honung och smaka av med salt.
  6. Servera linsgrytan med den stekta pytten och honungskvarg.

För alla

Läsa noggrannt innehållet på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Toppa gärna grytan med grovhackad koriander.