Recept

Halvfryst ananas på spett med rostad kokos

Ren frukt blir läcker pinnglass. Lätt att kalasa på utan dåligt samvete. Trä ananasbitar på spett, vänd ananasen i rostad kokos och ställ i frysen i två timmar. God och nyttig som efterrätt eller mellanmål.

Ingredienser

  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ananas
  • 6 träspett

Näringsvärde per portion

Energi: 1055 kj / 252 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 14 g
Salt: 0,024 g

Gör så här

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. 
  2. Skala ananasen med kniv, dela den i 8 klyftor (för 4 port), skär bort rotstocken. 
  3. Vänd klyftorna i kokosen, sätt i ett träspett i varje klyfta. Lägg dem i frysen ca 2 timmar.
  4. Ät som en pinnglass.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.