Hoppa till sidans innehåll

Recept

Grillad melon med fetaost och citron

Vattenmelonen blir ännu sötare på grillen. Balansera med salt fetaost, syrlig citron och frisk mynta. Passar utmärkt som tillbehör till annat grillat eller som tilltugg i väntan på att maten ska bli klar. Också vackert att servera på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014.

Ingredienser

  • 1 stor melonklyfta (à ca 800 g)
  • 4 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • mynta

Näringsvärde per portion

Energi: 1111 kj / 265 kcal
Protein:6 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 19 g
Salt: 1,62 g

Gör så här

  1. Skär melonen i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem runt om med hälften av oljan.
  2. Grilla melonskivorna på bägge sidor tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat. 
  3. Smula över fetaosten. Strö över citronskalet och fördela citronjuice och resterande olja. Krydda med salt och peppar. Garnera med myntan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer