Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Gratinerad romansallad med kycklinglårfilé och örtstekt vitkålsris

Servera romansalladen varm och upptäck en helt ny sida av den gamla trotjänaren. Det blir ett oväntat tillbehör till en klassisk kyckling. Servera med vitkålsris, som smaksätts med pumpakärnor och färska örter.

Ingredienser

Kyckling

  • ca 600 g kycklinglårfilé
  • salt och svartpeppar

Vitkålsris

  • 250 g körsbärstomater
  • 500 g vitkålsris
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl blandade hackade örter (t ex. persilja, gräslök och timjan)

Sallad

  • 2 romansallad
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad gruyère

Näringsvärde per portion

Energi: 1785 kj / 427 kcal
Protein:40 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 24 g
Salt: 1 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kyckling: Lägg kycklingen på en plåt och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72°C, 15-20 minuter. Ta ut kycklingen och höj ugnstemperaturen till grill 250°C.
  3. Vitkålsris: Dela körsbärstomaterna i halvor. Stek vitkålsris och pumpakärnor i olivoljan en stekpanna på hög värme tills vitkålen börjar bli mjuk. Vänd ner örter och tomater och smaka av med salt.
  4. Sallad: Ansa och dela salladen på längden genom roten. Lyft av kycklingen från plåten och håll den varm. Vänd försiktigt runt salladen i stekskyn på plåten och lägg den med snittytan uppåt. Salta, peppra och strö över osten.
  5. Sätt in plåten i övre delen av ugnen tills osten har smält, det tar 3-4 minuter.

För alla

Fri från gluten laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gruyère mot mjölkproteinfritt ostalternativ.