Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Gratinerad kyckling

Gratinerad kyckling i ugn, en väldigt enkel rätt att tillaga och med ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker. Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås med chili, oregano, salt och peppar. Där rikligt med ost strös över innan gratängen avslutas i ugnen. Servera detta med ris och knaprig broccoli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2015.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 msk oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 250 g broccoli

Näringsvärde per portion

Energi: 2341 kj / 560 kcal
Protein:42 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 19 g
Salt: 2,01 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i grova skivor och stek dem i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. 
  5. Koka upp grädde, chilisås, oregano, salt och peppar i en kastrull. Häll såsen över kycklingen. Strö på ost och sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter. 
  6. Ansa broccolin och skär i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 4 minuter.
  7. Servera kycklingen med ris och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Kommentarer

Josefin Anmäl

Super gott!

Jessica Anmäl

Fantastiskt god!

Redaktionen Anmäl

Hej Lena! Tanken är att det ska vara en tunn sås men om man vill kan man reda av den med lite majsstärkelse. Hälsningar Michelle

Lägg till en egen kommentar.