Hoppa till sidans innehåll

Recept

Godaste guacamolen

En underbart krämig guacamole i härligt klargrön färg, med touch av spiskummin och färsk koriander. Rörornas röra passar till mycket. En given succé på de flesta buffébord, och passar utmärkt till grytan Jazzig Chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2012.

Ingredienser

  • 4 mogna avokador
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl finhackad rödlök
  • 3 finhackade tomater
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 msk hackad färsk koriander

Näringsvärde per portion

Energi: 497 kj / 119 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 11 g
Salt: 0,5 g

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och gröp ut köttet på mogna avokador. Mosa det i en skål.
  2. Blanda med finriven vitlöksklyfta, finhackad rödlök, finhackade tomater, finrivet skal av citron, färskpressad citronjuice, örtsalt, spiskummin, kajennpeppar och hackad färsk koriander.
  3. Servera gärna till chiligrytan Jazzig chili.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer