Hoppa till sidans innehåll

Recept

Fröknäcke

Enkelt och gott glutenfritt hemlagat knäckebröd, fullt med olika sorters fröer. Bryt i oregelbundna bitar och servera med goda röror till. Även en utmärkt gå bort present! Är det svårt att få det jämnt kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå och rulla med kavel över.

Ingredienser

1 sats
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

Till servering

  • oliv - och/eller tomattapenad

Näringsvärde per portion

Energi: 7786 kj / 1861 kcal
Protein:50 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 151 g
Salt: 3,55 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm (för 1 sats).
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
  4. Bred ut smeten tunt på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Drag över bakplåtspappret med knäcket på ett galler och låt svalna.
  5. Till servering: Bryt i bitar och servera med tapenade.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat för 1 hel sats exkl serveringsförslaget.

Klimatanpassa

Detta är redan klimaträtt.