Recept

Franska omeletter med bönfräs

Franska omeletter med bönfräs är en äggrätt du enkelt tillagar med olika bönor. Bönorna, som fräses i olja tillsammans med salladslök, får en fräsch smak av persilja innan fräset viks in i den stekta omeletten just innan servering. Omelett är lätt!

Ingredienser

  • 300 g färska bönor t ex gröna bönor, vaxbönor, skärbönor eller haricots verts (300 g färska bönor motsvarar 250 g djupfrysta haricots verts)
  • 1 knippa salladslök
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 knippa bladpersilja
  • 8 ägg
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 msk olja

Till servering

  • bröd
  • skivade tomater

Näringsvärde per portion

Energi: 2456 kj / 587 kcal
Fett: 20.1 g

Gör så här

  1. Ansa, skölj och skär bönorna i mindre bitar. Skölj och strimla salladslöken. Fräs bönor och lök i olja ca 5 minuter.
  2. Spola hastigt av de röda bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i pannan. Krydda med salt och peppar.
  3. Grovhacka persiljan och blanda ner i fräset.
  4. Vispa samman äggen med vatten, salt och mald vitpeppar. Grädda 4 omeletter (för 4 port) i olja i omgångar. Fördela fräset på omeletterna och vik ihop. Håll omeletterna varma på ett serveringsfat i ugnen medan resterande omeletter steks.
  5. Till servering: Servera med bröd och skivade tomater.

För alla

Servera bönfräset till pasta eller ris om du inte tål ägg.

Tips

Ringla gärna över 2-3 msk sweet chilisås över bönfräset innan omeletterna fylls (för 4 port).