Recept

Fisk- och skaldjurspasta

En smarrig och snabbt fixad pastarätt är utmärkt på hektiska vardagar. Med både lax, torsk och kräftstjärtar får du mycket godsaker från havet. Den göttiga smaken från kräftlagen tas tillvara i såsen, smart och gott! Med den krämiga såsen till, persilja och citronklyftor till blir det tipptopp!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014.

Ingredienser

  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 250 g broccoli
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl kräft lag (från kräftorna)
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 300 g frysta torsk- och laxtärningar
  • salt och peppar
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron

Näringsvärde per portion

Energi: 2889 kj / 691 kcal
Protein:30,9 g
Kolhydrater: 54,3 g
Fett: 37,8 g

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i småbuketter och koka den med pastan när 1 minut återstår av koktiden.
  2. Häll av kräftorna och spara lagen. Skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i hälften av oljan i en kastrull. Tillsätt grädde och kräftlag och koka upp. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt koka några minuter.
  3. Lägg ner den frysta fisken och låt den sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan och skär citronen i klyftor.
  5. Blanda pastan med såsen, persiljan och kräftstjärtarna. Servera med citronklyftor.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.