Recept

DIY bounty bars

Kokostokig? Då är kanske chokladgodiset bounty en favorit. Ett godis som du gör själv hur lätt som helst. Allt du behöver är en burk kokosmjölk, riven kokos, agavesirap och mörk choklad. Sedan är det bara att följa det här receptet, låt stelna och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015.

Ingredienser

ca 20 bitar
  • 1 burk kokosmjölk (ca 2 dl)
  • 200 g riven kokos (+ lite som topping)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk kokosolja

Näringsvärde per portion

Energi: 576 kj / 138 kcal
Protein:1,3 g
Kolhydrater: 6,1 g
Fett: 10,9 g
Salt: 0,01 g

Gör så här

  1. Blanda det översta lagret (den tjocka krämen) från kokosmjölken med kokos, vaniljpulver och agavesirap.
  2. Tryck ut in en bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Låt stå i kylen minst 1 timme.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda med kokosoljan.
  4. Skär ca 20 bitar och doppa i den smälta chokladen.
  5. Strö på lite kokos, låt stelna i kylen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Kommentarer

Javier Anmäl

Ingredienser är inte korrekt om du lägg recept i varukorg. Du får Kokosflakes men recept säger riven kokos. Istället 150 g mörk choklad du får Lindt Lindor :(

Mona Anmäl

Hur skriver man ut receptet?

Fanny Anmäl

Vad är tanken med kokosmjölken? Det står att man ska ha 1 burk kokosmjölk cirka 2 dl, men sedan att man bara ska använda det tjocka lagret på toppen? När ska resterande användas?

Lägg till en egen kommentar.