Hoppa till sidans innehåll

Recept

Dillstekt torsk med potatismos

Här serveras en njutbar variant på husmanskost, dillstekt torsk med potatismos och en knaprig sallad av haricots verts och gurka. Fisken får smak av dill som strös över innan den steks i matfett. Servera med ett fluffigt potatismos, salladen och toppa med lite dill. Riktigt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015.

Ingredienser

Potatismos

  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk

Dressing

  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vatten

Sallad

  • 150 g haricots verts
  • 1/2 gurka

Torsk

  • 1 ask dill (à 20 g)
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 3 msk smör eller margarin

Näringsvärde per portion

Energi: 1853 kj / 444 kcal
Protein:34 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 14 g
Salt: 2,4 g

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och skär potatisen i halvor och koka den.
  2. Dressing: Blanda vinäger, olja, senap och vatten. Salta och peppra.
  3. Sallad: Ansa bönor och koka dem i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Låt dem rinna av. Skala och tärna gurka. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
  4. Torsk: Grovhacka dill och strö hälften av den på torsken. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek torsken i matfettet i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.  
  6. Potatismos: Stöt potatisen och vispa den med varm mjölk. Smaka av med salt och peppar. 
  7. Strö resten av dillen på torsken servera med moset och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer