Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

Citron, rosmarin och rostade grönsaker ger denna kycklingrätt en doft av Medelhavets kök. Med vitlöksmixade bönor får måltiden en extra dimension, men även extra protein.

Ingredienser

Rostade grönsaker

  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Kyckling

  • saften av 1/2 citron
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1 msk olivolja

Bönor

  • 2 förp kokta vita bönor (à 400 g)
  • 2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka rosmarin
  • citronskal
  • 2 msk olivolja

Till servering

  • 1 hjärtsallad

Näringsvärde per portion

Energi: 1928 kj / 461 kcal
Protein:48 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 17 g
Salt: 1 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rostade grönsaker: Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. 
  3. Blanda grönsakerna i en bunke med olivoljan och krydda med salt och peppar.
  4. Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen först 10 minuter. 
  5. Kyckling: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. (spara skalet till bönorna)
  6. Bryn kycklingen i olivoljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen på grönsaksplåten och häll över citronsaften. Stek ytterligare ca 12 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.
  7. Bönor: Häll bönorna i ett durkslag, skölj under kallt vatten och låt rinna av. Koka upp buljongen med bönorna. Hacka rosmarinen och tillsätt den och pressad vitlök i bönorna. Mosa bönorna och koka ca 3 minuter. Rör i olivoljan och citronskalet, smaka av med salt och peppar.
  8. Till servering: Servera kycklingen med grönsaker, bönmos och sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen för buljongen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.