Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Champinjonsallad med parmesan och ruccola

Sugen på att variera din vanliga vardagssallad? Testa denna enkla men jättegoda champinjonsallad med pepprig smak av ruccola och tunt skivad parmesanost. Toppa med en syrlig citrondressing och servera till en bit fisk eller ugnsstekt kyckling.

Ingredienser

  • 250 g champinjoner
  • 50 g parmesanost
  • 65 g ruccola

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Till servering

  • Ugnsbakad kyckling eller fisk

Näringsvärde per portion

Energi: 573 kj / 137 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 11 g
Salt: 0,32 g

Gör så här

  1. Ansa och skiva champinjonerna tunt med kniv eller mandolin.
  2. Skiva parmesanosten tunt med potatisskalare. Blanda champinjoner, ruccula och parmesanost.
  3. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen och vänd ner i salladen.
  4. Till servering: Servera salladen med valfria tillbehör.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Serveringsförslagen är ej medräknat i näringsberäkningen.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer