Hoppa till sidans innehåll

Recept

Aprikosstänger med choklad

Jättegoda pinnar av torkade aprikoser, solroskärnor och kokosflingor. Lätta upp med en touch av lime och så på med mörk choklad. Ett lite nyttigare godis som gör sig lika bra i påsktider som en lördag, eller varför inte lyxa till det en vardag?

Ingredienser

ca 30 st
  • 1 lime
  • 2 dl solroskärnor
  • 200 g torkade aprikoser
  • 2 dl riven kokos
  • 50 g mörk bakchoklad (70 %)

Gör så här

  1. Riv skalet av limen. Mixa solroskärnor, aprikoser, kokos och limeskal till en slät massa. (Om smeten känns torr så pressa i lite limesaft.)
  2. Forma smeten till tunna rullar och låt stelna något i kylen. 
  3. Skär rullarna i bitar. Smält chokladen över vattenbad och ringla över stängerna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkproteinfri choklad.