Hoppa till sidans innehåll

Recept

Apelsinbakad fisk med krämiga tomater

Saknar du ett recept på smarrig fisk? Med få ingredienser lyckas du få till mycket smak med denna vardagsrätt – den hemliga ingrediensen är apelsinen! Såsen får ett perfekt litet sting och sötma med sweet chilisås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014.

Ingredienser

  • 560 g kolja eller torsk
  • 900 g mjölig potatis
  • salt och peppar
  • 1 apelsin
  • 3 tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås

Näringsvärde per portion

Energi: 1776 kj / 424 kcal
Protein:31 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 10 g
Salt: 1,5 g

Gör så här

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och krydda den med salt och peppar. Skölj apelsinen, riv skalet över fisken. Stek den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  5. Skär tomaterna i stora tärningar och blanda med crème fraiche och sweet chilisås. Smaka av med pressad apelsinsaft och salt.
  6. Pressa potatisen och servera med fisken och krämiga tomater.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).