Nyckelhålsmärkta recept!

Nyttig veckomeny

Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.

Veckans nyttiga meny

Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.

  1. Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp

    1. Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp

    Betyg 3.9 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp är en tilltalande middagsmåltid med både fisk och grönt. Rosta grönsakerna i ugn ca 25 minuter, lägg fisken ovanpå och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen. Strö över persilja och servera med en klick svalkande yoghurt och hårt bröd.

    Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp
  2. Kryddrostad blomkål med myntayoghurt

    2. Kryddrostad blomkål med myntayoghurt

    Betyg 2.7 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.Receptet är ett klimartsmart val.

    Ugnsrostad blomkål är en återkommande favorit. Krydda blomkålen med gurkmeja och spiskummin för en mer orientalisk känsla. Lägg till kikärter och en fräsch myntayoghurt och du får en komplett och mättande rätt.

    Kryddrostad blomkål med myntayoghurt
  3. Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

    3. Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås

    Betyg 3.4 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    En kycklingfilé kan ibland upplevas som mastig och dimensionslös, men här fyller vi den med oregano och salta små oliver för att liva upp stämningen lite. Den får sedan sjuda ihop med tomatsåsen och dess lite syrliga smak passar perfekt ihop med matveten och bönorna. Smaklig måltid!

    Oliv- och oreganofylld kyckling med tomatsås
  4. Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing

    4. Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing

    Betyg 4.6 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Lax och blomkål är pålitliga favoriter i köket när man vill laga mat man mår bra av. Här får laxfilén en knaprig yta av sesamfrö medan blomkålen blir till sallad tillsammans med mangold. Toppa hela härligheten med en syrlig dressing på lime, ingefära och soja.

    Sesamstekt lax med blomkål och lime- och sojadressing
  5. Kyckling och champinjoner i ostronsås med morotssallad

    5. Kyckling och champinjoner i ostronsås med morotssallad

    Betyg 4.5 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Alla som älskar det asiatiska köket; räck upp en hand! Den stekta kycklingen äts med en sås som består av bland annat champinjoner, ostronsås, vitlök och lime. Förutom riset, som är ett givet tillbehör, slänger du lätt ihop en morotssallad, och smaksätter även den med lite lime. Mums!

    Kyckling och champinjoner i ostronsås med morotssallad
  6. Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    6. Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

    Betyg 4.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.

    Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar
  7. Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

    7. Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa

    Betyg 3.3 av 5.
    4 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Att smaksätta torsk med lime är en genialisk idé! Dess fräscha smak passar utmärkt ihop med tomatsalsan som består av bland annat rödlök, koriander, tomater och chiliflakes. Servera med ris, och försök att inte slicka tallriken ren!

    Limebakad torsk med koriander- och tomatsalsa
  • 500 gram frukt och grönt varje dag

    Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!

    Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:

    • 1 blodapelsin, 1 äpple, 1 morot, 1 dl blåbär och en näve broccoli
    • 1 kiwi, 1 banan, 1 morot, några sparrisar och krossade tomater i en köttfärssås
    • 1 banan, vegetariska biffar på linser, 1 liten palsternacka, 1 dl gröna ärtor och ett äpple
Inköpslistan - din digitala kompis

Inköpslistan - din digitala kompis

Skapa, sortera, dela och scanna med vår digitala inköpslista för mat. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!

Upptäck inköpslistan
Spara som en stammis

Spara som en stammis

Se dina erbjudanden på ICA - både stammispriser och andra unika erbjudanden. 

Se veckans erbjudanden

Artiklar (1561)

Låt oss presentera

ICAs dietist

Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.

ICAs dietist tipsar!

Nyttigare pasta

Se hit om du är på jakt efter en mer nyttig och hälsosam pasta.

ICA-dietisten tipsar!

Alger i mat

Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!