Hoppa till sidans innehåll

Var med och må bra

Boosta ditt immunsystem

– 10 recept

Är du på väg att bli förkyld? Boosta ditt immunsystem med en stärkande juice eller smoothie! Alla recept går att svänga ihop på mindre än en kvart, för att du snabbt ska kunna återvända till vila.

Nej, det finns inga vetenskapliga bevis för att rå vitlök eller andra huskurer stärker immunsystemet. Men att bevis saknas betyder inte att det är hitte-på. Livsmedel som vitlök, lök, gurkmeja, ingefära, chili, citron, blåbär och honung innehåller massor av nyttiga ämnen som gör gott för kroppen. Därför har de här ingredienserna ingått i olika huskurer så länge vi kan minnas. I brist på vetskap – låt oss hoppas och tro! Så komplettera en god natts sömn med en stärkande juice eller smoothie.

 • Green smoothie med kiwi och spenat

  En rejält grön smoothie med massor av nyttigheter, bland annat linfröolja. Mango gör smoothien krämig och citrusfrukterna lime och citron tillför en härlig syra.

  › Recept på green smoothie med kiwi och spenat

 • Blåbärslycka – juice på blåbär, kiwi och clementin

  Juice med clementiner, kiwi och blåbär i fin harmoni. Kör i råsaftcentrifugen och servera i vackert glas. Gott för kropp och själ.

  › Recept på Blåbärslycka – juice på blåbär, kiwi och clementin

 • Morotsjuice med ananas, blodapelsin och ingefära

  Ananas, apelsin och morot passar fint tillsammans och ingefäran ger ett spännande sting i denna smakrika juice. Juicen blir till en riktig hälsokick, full av fräscha nyttigheter och goda smaker! Använd en råsaftscentrifug för bästa resultat.

  › Recept på morotsjuice med ananas, blodapelsin och ingefära

 • Äppeltoddy med ingefära

  Välj en riktigt god äppelcider eller äppelmust till den här värmande drinken med smak av citron, honung och whisky. Låt en rejäl mängd malen ingefära gå med i koket, så får äppeltoddyn en skön hetta i eftersmaken. Byt whisky mot citronte för en alkoholfri toddy.

  › Recept på äppeltoddy med ingefära

 • Grön juice med smak av vindruvor och lime

  Lime, grönkål, vindruvor och chili samsas i denna juice med sting i smaken. Juicen för dig som vill återhämta dig snabbt.

  › Recept på grön juice med smak av vindruvor och lime

 • Plommonsting

  Höstigare juice får du leta efter. Plommon, chili och ingefära ger en mustig men fräsch start på dagen och kroppen lite extra energi.

  › Recept på plommonsting

 • Morotssmoothie med ingefära och citron

  Börja din dag med en smoothie fylld av nyttiga ingredienser och smaker. Stingig ingefära och morotsjuice blandas med syrlig citron och yoghurt. Tillsätt söt honung på toppen.

  › Recept på morotssmoothie med ingefära och citron

 • Citron- och ingefärste

  Gör ditt eget citron- och ingefärste på färsk ingefära, pressad citron och honung. Ingefäran ger en härlig doft och en fräsch smak.

  › Recept på citron- och ingefärste

 • Grön drink – kale aid

  Mixa en uppiggande grön drink. Grönkål eller spenat, tillsammans med äpple, selleri och citron ger sköna vitaminer. Färsk ingefära ger gott sting. Du behöver en mixerstav för att göra drinken. Eller ännu hellre en råsaftscentrifug, då går det på ett kick.

  › Recept på grön drink – kale aid

 • Smoothie med äpple, avokado och spenat

  Denna smoothie med äpple, avokado och spenat är fullproppad med nyttigheter. Smoothien är gjord på mandelmjölk som är naturligt laktos- och glutenfri, dessutom innehåller smoothien chiafrön.

  › Recept på Smoothie med äpple, avokado och spenat