Hoppa till sidans innehåll

Ät mer grönt!

Det råder

vegofeber

Allt fler väljer att äta allt mindre kött – för hälsans och klimatets skull. Vill du också leva lite grönare? Spana in våra falafelbollar, grönsaksbullar, champinjonburgare och andra färska vegoprodukter.

Publicerad den 23 september, 2015

Med begrepp som köttfri måndag och flexitarianism har vegoalternativ fått en allt starkare ställning på våra tallrikar. Undersökningar visar att hela sex av tio svenskar vill äta mer grönt. Är du en av dem? En bra ingång till vegokost är hamburgarens och korvens gröna kusiner, alltså livsmedel som ”beter sig” som kött men som inte är kött.

Så låt oss presentera våra färska, street food-inspirerade, vegohöjdare! Produkterna baseras på soja, svamp eller grönsaker, och de flesta är rika på protein, järn och vitamin B12. Många ingår i ICA Gott liv – en serie produkter för dig som månar om din hälsa.

Vego för alla smaker

Hur låter en champinjonburgare med getost och valnötter? Stek i sex minuter – klar att servera! De goda kikärtsbollarna (falafel) med smak av persilja, vitlök och spiskummin går också snabbt att tillaga. Men du kanske är mer sugen på en kryddig sojakorv, sojaburgare eller sojafärs? Eller grönsaksbullar med morot, gröna ärtor och röd paprika? Tre goda nyheter är annars vegobitar med kryddningarna Fajitas, Naturell samt Chili & örter. 

Fortfarande inte övertygad? Kanske Paul McCartney kan leda in dig på ett grönare spår med låten Meat Free Monday. 

Laga i kväll - här är recepten!

 • Tortillas med kryddig sojafärs

  Tortillas med kryddig sojafärs

  Vegetarisk tortillas där en kryddig färs för smakerna, en rätt som brukar bli populär hos de flesta. Färsen får smak av passerade tomater, kryddmix och majs där den mot slutet får puttra och aromerna får komma fram ordentligt.
  Recept på Tortillas med kryddig sojafärs

 • Falafelwrap med sallad och vitlöksdressing

  Falafelwrap med sallad och vitlöksdressing

  Läckra wraps med libanesisk falafel, skivade tomater, rödlök och sallad, toppat med vitlöksdressing. Passar lika bra till vardags som till fredagsmyset. Snabbt, enkelt och gott!
  Falafelwrap med sallad och vitlöksdressing

 • Champinjonburgare med aioli gjord på sötpotatis

  Champinjonburgare med aioli gjord på sötpotatis

  Champinjonburgare som får sällskap av en krämig aioli med kokt sötpotatis. Supergott i surdegsbröd, tillsammans med råhyvlad fänkål, skivade tomater, gräslök och sallad.
  Champinjonburgare med aioli gjord på sötpotatis

 • Sojakorv med ananas och myntasallad

  Sojakorv med ananas och myntasallad

  Ananas, lime och mynta är en underbart frisk och syrlig smakkombination som passar utmärkt till sojakorv. Dessutom kan du drömma dig bort till en öde ö i Karibien...
  Sojakorv med ananas och myntasallad